Elkészítés: A nagyon apróra vágott pórét a rizzsel nagyon kevés olajon épp hogy megfuttatom, majd beleteszem a kukoricát (a levével együtt), a kurkumát, a gyömbért és a kókusztejet. Megsózom a rizs mennyiségének megfelelően (ízlés szerint) - ez egy sós köret! Ha a folyadék mennyisége nincs kb. 3 szorosa a rizsének, vízzel pótolom. Megvárom, míg felforr, egy keveset (1-2 perc) fedő nélkül főzöm, folyamatosan kavargatva, majd elzárom a tűzhelyet és ráteszem az edényre a fedőt. A fedőre valami nehezéket (pl. egy teli konzervdobozt) teszek, hogy a gőz ki ne szabaduljon, majd legalább fél óráig nem háborgatom. Ezután leveszem a fedőt róla, és tálalás előtt még egyszer átkevergetem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre