Elkészítés: 4 kisebb, vékony héjú narancsot alaposan megmostam,
kettévágtam, és a levét kipréseltem, átszűrtem. 1 sárgarépát megtisztítottam és kipréseltem.
A narancskalapokat óvatosan megtisztítottam a fehér belsejüktől, vigyázva, hogy ne lyukadjanak ki. Vízzel kimértem a térfogatukat.
Összekevertem a leveket, kipótoltam dobozos narancslével, hogy meglegyen a 3 dl (amennyi az össztérfogat volt), tettem bele 1 kanál cukrot és 1 púpozott kanál zselatint. Óvatosan felmelegítettem (nem forraltam), és beöntögettem a stabilan megtámasztott narancshéjakba.
Hűtöttem, szeleteltem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre