Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancssaláta (Insalata di arance)

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsot megmossuk és meghámozzuk, majd kifilézzük és úgy távolítjuk el a hártyákat, hogy a gerezdek megőrizzék formájukat. A gerezdeket egyben hagyjuk vagy tetszés szerint félbevágjuk.
  2. Az öntethez a hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a feldarabolt olajbogyót, majd összeforgatjuk az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük.
  3. Az öntetet a narancsdarabokra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
A szicíliai receptben szereplő vérnarancs helyett érett narancs is megfelel. Egyes régiókban vadon termett édesköményt tesznek bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss