Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsparfé flambírozott erdei gyümölcsökkel

MME MME
45 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A narancsok tetejét levágjuk, karalábévájóval kiszedjük a belsejüket a fehér részig. Turmixoljuk, leszűrjük.

A vaníliás pudingport felfőzünk az előírt módon, de nem tejjel, hanem a leszűrt narancslével és további 2 dl narancslével, melyet ízesítünk narancslikőrrel, végül lazítjuk a felvert, cukrozott tejszínhabbal.

Ha kihűlt, betöltjük a narancskosarakba, és mélyhűtőbe rakjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük ízlés szerinti cukorral, a mélyhűtőben megfagyott, töltött narancsot feldíszítjük a felvert tojáshabbal, és ezt a sütő legmelegebb hőfokán gyorsan rápirítjuk.

Közben elkészítjük a gyümölcsöt. A hársfavirág mézet karamellizáljuk, átforgatjuk benne a gyümölcsöket és a virágszirmokat, és narancslikőrrel flambírozzuk.

Gyorsan tálaljuk a sült parfét, mely belül még hideg maradt, és körítjük a forró gyümölccsel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss