Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos túrótorta IV.

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dkg átszitált liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 dkg sovány túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • Valamint:
  • 2 narancs kifilézve

Elkészítés

Elkészítés: A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.

A zselatinport 4 evőkanál hideg vízben feloldjuk. A narancslevet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, a tűzről levéve, habverővel belekeverjük a zselatin-oldatot. 30 percre hideg helyre állítjuk, amíg dermedni kezd. Ekkor hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, az összetört piskótát beletesszük. Ráöntjük a narancsos krémet. 6 órára hideg helyre tesszük, míg megdermed.

Tálaláskor kifilézett narancsgerezdekkel díszítjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss