Elkészítés: A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.
A zselatinport 4 evőkanál hideg vízben feloldjuk. A narancslevet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, a tűzről levéve, habverővel belekeverjük a zselatin-oldatot. 30 percre hideg helyre állítjuk, amíg dermedni kezd. Ekkor hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, az összetört piskótát beletesszük. Ráöntjük a narancsos krémet. 6 órára hideg helyre tesszük, míg megdermed.
Tálaláskor kifilézett narancsgerezdekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!