A palacsintához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat egy tálba tesszük a ricottával és a cukorral, majd alaposan összedolgozzuk. Belereszeljük a narancs héját, hozzászitáljuk a lisztet a sóval együtt, és összeforgatjuk.
A tojásfehérjékből lágy habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a ricottás keverékhez adjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, megolvasztunk benne egy kevés vajat, majd belekanalazunk egy keveset a masszából. Ha sistereg, beleszedünk 4-6 ek-nyi masszát, 5 cm átmérőjű körré simítjuk, és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta kissé megduzzadt és szép aranyszínű. Tányérra tesszük, és 160 fokos sütőben melegen tartjuk. Ugyanígy készítjük el a többi palacsintát is.
2-2 darabra teszünk a kifilézett narancsból, egymásra rétegezzük őket, majd befedjük 1-1 üres palacsintával. A tetejüket megszórjuk a finomra vágott pisztáciával, és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Forrón tálaljuk.