Elkészítés: A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem, hozzáadom a reszelt narancs- és citromhéjat és a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és a tojásos krémhez keverem, a tortadarát is belekeverem.
24 X 34 cm méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Amíg sül, összekeverem a mázhoz a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével), hogy sűrűn folyós kence legyen, belereszelem 1 narancs héját is.
A sütőből kivett forró tészta tetejére kenem a mázat, és ráreszelem 1 narancs héját.
A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre