Narancsos-tortadarás süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • vaj
  • porcukor
  • vanília-kivonat
  • tojás
  • liszt
  • sütőpor
  • tortadara
  • citrom
  • porcukor
  • narancs
  • citromlé
  • narancs
  • narancslé

Elkészítés

Elkészítés: A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem, hozzáadom a reszelt narancs- és citromhéjat és a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és a tojásos krémhez keverem, a tortadarát is belekeverem.

24 X 34 cm méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

Amíg sül, összekeverem a mázhoz a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével), hogy sűrűn folyós kence legyen, belereszelem 1 narancs héját is.

A sütőből kivett forró tészta tetejére kenem a mázat, és ráreszelem 1 narancs héját.

A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss