hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-tejszínes túrótorta

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg babapiskóta
  • 10 dkg lágy vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 lap zselatin
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl citromlé (kb. 2 citrom leve)
  • 5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 narancs
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótát morzsásra törjük, és összedolgozzuk a lágy vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kanálháttal belenyomkodjuk a vajas piskótamasszát.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, összedolgozzuk a porcukorral, a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felolvasztjuk, és összekeverjük a tejszínnel. Beledolgozzuk a túrós masszába. A formába simítjuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

A narancsokat és a citromot vastagon meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Ízlésesen a torta tetejére fektetjük, és megszórjuk a fenyőmaggal. Citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss