A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk.
A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. Az nagyobb lesz a sütemény alja, a kisebből rácsokat készítünk a tetejére. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A felesleges széleket levágjuk. A tésztára rátesszük a kimagozott szilva befőttet és a két meghámozott és kockára vágott narancsot.
A maradék tésztából rudacskákat sodrunk és ezzel "rácsozzuk" be a süteményt. Előmelegített sütőbe helyezzük és megsütjük. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral és négyzet alakúra szeleteljük.