Elkészítés: A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk.
A tésztát 2 részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. Az nagyobb lesz a sütemény alja, a kisebből rácsokat készítünk a tetejére. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A felesleges széleket levágjuk.
A tésztára rátesszük a kimagozott szilvabefőttet és a meghámozott és kockára vágott narancsot. A maradék tésztából rudacskákat sodrunk, és ezzel rácsozzuk be a süteményt.
Előmelegített sütőbe helyezzük és megsütjük. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és négyzet alakúra szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre