Elkészítés: A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm. Közben a felkockázott krumplikat megfőzöm.
A narancsokat megpucolom, a héját lereszelem, a húst gerezdekre szedem. Egy serpenyőben a cukron a narancsokat és a héjat megkaramellizálom. Néhány gerezd narancsot félreteszek.
A sült tököt, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.
A félretett karamellizált naranccsal, camembert-szeletekkel, pekándióval és tökmagolajjal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre