Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos sárgarépa-krémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a meghámozott sárgarépát felszeleteljük. Egy fazékban felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, és együtt pároljuk egy rövid ideig. 
  2. A hagymás sárgarépát felöntjük az alaplével, valamint a narancslével. Beletesszük a babérlevelet, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 25 percig, amíg a sárgarépa megpuhul. A babérlevelet kiemeljük, és a levest botmixerrel pürésítjük a fazékban.
  3. A csiliporral és sóval fűszerezzük, végül tálaláskor tarka borsot darálunk rá. 
Kidobás helyett hasznosíthatod a déligyümölcsszezon végére kissé már összeszáradt narancsot, ha kifacsarod a levét. Kínáld a sárgarépa-krémlevest szalmaburgonyával megszórva, és a gyerekek is szeretni fogják! Reszelj le 2 db meghámozott nagy krumplit minél hosszabb csíkokra az almareszelőn, hagyd állni 10 percig, majd alaposan nyomkodd ki a levét. Végül itasd le a reszeléket konyhai papírtörlőn, és süsd meg 5 dl felhevített napraforgóolajban 1,5 perc alatt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss