Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-rozmaringos csirke

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Előkészítése: a megmosott combokat a forgónál átvágom és megtörülgetem.

Elkészítése: a húsdarabok mindkét felét a felforrósított olajon átpirítom, megsózom, rászórom a reszelt narancshéjat, rozmaringot. Narancslével megöntözöm. Ráöntöm a bort, és befedve puhára párolom. Nem szabad megkeverni, csak az edény rázogatni, nehogy az edény aljához kapjon. Ha már majdnem puha, ráhintem a sáfrányt, és készre párolom. Tálaláskor narancskarikákkal díszítve teszem az asztalra. (Ha a mártását elfőné, kevés narancslével összekevert borral apránként pótolom.) Tálaláskor narancskarikákkal szépen feldíszítem. Párolt rizs illik mellé.

Ezek is érdekelhetnek