Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-pudingos-túrós szelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • ½ dl étolaj
  • ½ dl meleg víz
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • ½ cs sütőpor
  • A túrós krémhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg margarin
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csg vaníliás pudingpor
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • Díszítésnek:
  • Narancs gerezdek

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd a meleg vízzel, étolajjal tovább verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és a masszához keverjük. 24 cm-es tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét bele öntjük és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megmaradt részt hasonlóan megsütjük. 
  3.  A kisebb kakaós lapot összetörjük és elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel , a cukorral elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudinggal a túrót, vajat, narancs reszelt héját, és levét krémesre keverjük.
  4. A tejszínt hozzá keverjük és az összetört kakaós lap 2/3 részét szintén.
  5. A krémet a lapra simítjuk, megszórjuk a kakaós törmelékkel. Felverjük az 1 dl habtejszínt és a felszeletet tortákra 1-1 habrózsát nyomunk, majd egy-egy narancsszelettel díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss