Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát.
Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojásokkal. Ha már homogén a krémünk, keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd a polentát és a mandulalisztet dolgozzuk bele. Legvégül pedig a joghurtot, a mézet, a narancs levétt és a héját, keverjük el alaposan.
A formába öntjük a keveréket, és kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Kb. 45 percnél tűpróbát végzünk, akkor jó a süteményünk, ha már tiszta a tű, nem ragad rá semmi.
A torta tetejére készíthetünk mázat, ehhez 10 dkg porcukrot kikeverünk 3 evőkanál narancslével. Ezt a selymes mázat csurgatjuk a langyosra húlt süteményre, majd tetszőlegesen narancskarikákkal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre