Narancsos polentatorta

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • vaj
  • cukor
  • tojás
  • liszt
  • sütőpor
  • polenta
  • mandulaliszt
  • joghurt
  • méz
  • narancslé
  • narancs
  • porcukor
  • narancslé
  • őrölt mandula

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát.

Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojásokkal. Ha már homogén a krémünk, keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd a polentát és a mandulalisztet dolgozzuk bele. Legvégül pedig a joghurtot, a mézet, a narancs levétt és a héját, keverjük el alaposan.

A formába öntjük a keveréket, és kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Kb. 45 percnél tűpróbát végzünk, akkor jó a süteményünk, ha már tiszta a tű, nem ragad rá semmi.

A torta tetejére készíthetünk mázat, ehhez 10 dkg porcukrot kikeverünk 3 evőkanál narancslével. Ezt a selymes mázat csurgatjuk a langyosra húlt süteményre, majd tetszőlegesen narancskarikákkal díszíthetjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, omlós sütemény, reggelire uzzonnára, de piknikre is tökéletes.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss