Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos pohárkrém

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db mézeskalács
  • 5 dkg kandírozott narancskocka
  • 2 ek krémlikőr
  • A krémhez:
  • 1,3 dl tej
  • 0,2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 tk zselatinpor
  • 2,5 dl tejszín
  • A csokisziruphoz:
  • 3 ek kakaó
  • 7 dkg cukor
  • 1 ek rum
  • A tálaláshoz:
  • pirított habrózsák
  • őrölt fahéj

Elkészítés

1.

Aprítsuk fel a mézeskalácsokat, majd forgassuk össze a narancskockákkal és a likőrrel. 

2.

A narancskrémhez tegyük lábosba a tejet a narancslével, a tojássárgájákkal, a cukorral és a zselatinnal együtt, és vízgőz fölött főzzük sűrű, fényes krémmé.

3.

Vegyük le a tűzről, és állítsuk egy nagyobb, hideg vízzel töltött tálba. Keverjük meg néhányszor, és hagyjuk kihűlni.

4.

A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a kihűlt krémhez. A csokisziruphoz keverjük össze a kakaót a cukorral, öntsünk hozzá 1,2 dl forralt vizet, majd a rumot. Forraljuk fel és főzzük 5 percig.

5.

Adagoljunk 4 kehelybe 1-1 adag csokiszirupot, halmozzuk rá a mézeskalácsos keveréket, majd a tejszínes narancskrémet. Díszítsük a tetejét pirított habrózsákkal, és fahéjjal meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss