Aprítsuk fel a mézeskalácsokat, majd forgassuk össze a narancskockákkal és a likőrrel.
A narancskrémhez tegyük lábosba a tejet a narancslével, a tojássárgájákkal, a cukorral és a zselatinnal együtt, és vízgőz fölött főzzük sűrű, fényes krémmé.
Vegyük le a tűzről, és állítsuk egy nagyobb, hideg vízzel töltött tálba. Keverjük meg néhányszor, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a kihűlt krémhez. A csokisziruphoz keverjük össze a kakaót a cukorral, öntsünk hozzá 1,2 dl forralt vizet, majd a rumot. Forraljuk fel és főzzük 5 percig.
Adagoljunk 4 kehelybe 1-1 adag csokiszirupot, halmozzuk rá a mézeskalácsos keveréket, majd a tejszínes narancskrémet. Díszítsük a tetejét pirított habrózsákkal, és fahéjjal meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre