Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos palacsinta karamellöntettel

90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dkg vaj (olvasztva lehűtve)
  • csipet só
  • csipet cukor,
  • őrölt vaníliarúd
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • Töltelék:
  • birsalmadzsem
  • A karamellöntethez:
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 tk víz
  • 1/2 db narancs leve
  • 10-12 db aprított mandula (elhagyható)
  • 1-2 tk vaj

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, és a még folyós vajat. Folyadék hozzáadásával sima, csomómentes, közepesen sűrű masszává dolgozzuk. Sózzuk, cukrozzuk, belereszeljük a narancs héját, ízesítjük az őrölt vaniliával. Szükség esetén még hígitjuk, majd pihentetjük 30 percig.
  2. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kenőtollal megkenjük, és a palacsintákat, hagyományos módon világos színűre sütjük.
  3. Az öntethez lábasban kevés víz vagy narancslé hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot, majd forró vízzel felöntve és a vaj, mandula hozzáadásával közepesen sűrű öntetet készítünk. Tálaláskor a palacsinta felére rakjuk a dzsemet, majd háromszögletüre hajtjuk, leöntjük a forró öntettel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss