Narancsos mézes-krémes szelet

15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • méz
  • margarin
  • tej
  • kristálycukor
  • citrom
  • tojás
  • liszt
  • szódabikarbóna
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • margarin
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • citromlé
  • rum
  • narancs reszelt héja
  • csokoládé
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozzuk, és a keverőtálban hagyva, fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd a tésztát 4 részre osztjuk, és egy sütőlapon vagy tepsi hátoldalán 4 lapot sütünk ki belőle. A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, gyakran megkeverve kihűtjük.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudinghoz keverjük a citromlevet, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet.
  4. Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a lekvár felével, aztán a harmadik lapot, következik a maradék krém, végül a negyedik lap amelyet vékonyan megkenünk lekvárral és 20 percig szikkadni hagyjuk. Végül leöntjük olvasztott csokival a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss