Elkészítése: A vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojást egyenként hozzáadjuk. A diót finomra daráljuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fűszerekkel, majd a tojásos masszához adjuk. A maradék diót felaprítjuk és szintén belekeverjük.
Egy egyliteres, szív alakú formát kikenünk zsiradékkal, beletöltjük a tésztát, majd 180 fokos (gázsütő: 2. fokozat) sütőben 50-60 percig sütjük.
A langyos süteményt megszurkáljuk, és a narancslikőrrel meglocsoljuk. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából. A süteményt a lekvár 2/3-ával megkenjük.
A marcipánt akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk vele vonni a süteményt.
A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük (a vékony hártyát is lehúzzuk), majd szépen elosztjuk a szíven. A maradék lekvárt felforraljuk, és leöntjük vele a süteményt (az oldalát is).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre