Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-marcipános kocka

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba tesszük a darált kekszet, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a mandulalikőrt, a vajat és annyi tejet, hogy összeálljon, majd hozzáadjuk a marcipánt is, és jól egybegyúrjuk.

A kész tésztát munkalapon, amire egy sütőpapírt vagy fóliát teszünk 1,5 cm magasan elsimítjuk, nyomkodjuk, hogy szép, egyenletes, sima legyen a teteje. Én egy kisebb (15x22 cm és 1,5 cm magas) tálcát használtam, amit előtte kibéleltem fóliával. Így a daraboláskor simán ki tudtam emelni.

A tetejére a 2 dkg vajat egy edényben habzásig hevítjük (kisütjük belőle a vizet), majd levesszük a tűzről. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Beletördeljük a csokoládét, de már nem tesszük vissza a tűzre, hanem folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a meleg vajban, majd vékonyan bevonjuk vele a tészta tetejét.

Hűtőbe tesszük fél-1 órára, míg jól lehűl, és az ízek is összeérnek.
Miután eleget pihent a hűtőben, kivesszük, és 2,5x2,5 cm-es kockákra vágjuk, így kínáljuk.

Megjegyzés

Ha a narancs ízt szeretnénk inkább erősíteni, akkor a mandulalikőr helyett narancslikőrt vagy narancsvirágvizet használjunk. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss