Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-mandulás polentatorta

default user icon
MME
75 perc
mester
átlagos
5 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a mandulát, a kukoricadarát és a sütőport. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. Az elvegyített száraz hozzávalókat adagonként a vajas mixhez adjuk, majd simára keverjük. Végül beledolgozzuk a forró vízzel lemosott 2 db kezeletlen narancs lereszelt héját és az egyik gyümölcs kifacsart levét.
  3. Vajjal kikenünk és liszttel meghintünk egy 20 cm-es tortaformát. Beletöltjük a tésztát, elsimítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 40 percig.
  4. Közben a torta tetejére a forró vízzel lemosott narancsot hámozatlanul felszeleteljük, és a tészta hozzávalóiból maradt narancs levét kifacsarjuk. Kis edényben felforralunk 1,5 dl vizet a 10 dkg barna cukorral együtt, és a cukor teljes feloldódásáig kevergetjük. Beletesszük a narancsszeleteket, lassú tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt folyadékot felöntjük a narancslével, és sziruppá főzzük kb. 5 perc alatt.
  5. A tésztát kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Végül tányérra borítjuk, villával megszurkáljuk, és meglocsoljuk a sziruppal. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI TORTA >>> 

ILLATOS NARANCSOS FOGÁSOK >>> 

MINDEN, AMIT A POLENTÁRÓL TUDNI ÉRDEMES >>> 

 


Megjegyzés

Lisztmentes változatban 20 dkg darált mandulával készítsd el! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss