Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-mákos túrótorta

105 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Piskótaalap:
  • 3 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek darált mák
  • 3 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor (6 g)
  • Krém:
  • 500 g krémtúró
  • 300 g joghurt
  • 100 ml tejszín
  • 20 g zselatin + 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 180-200 g cukor
  • 2 narancs reszelt héja
  • Zselé:
  • 1 csomag tortazselé (leírás alapján elkészítve)
  • 2 narancs leve (a leírásban szereplő vizet vagy egy részét fel lehet cserélni a narancsok levére)
  • (+ Díszíthetjük szeletelt gyümölcsdarabokkal

Elkészítés

  1. A tojásokból, lisztből, darált mákból, sütőporból, cukorból, olajból és vízből piskóta tésztát keverünk és 170 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük (tortaformában). A cukrot a tejjel felfőzzük majd hozzákeverjük az előzőleg felduzzasztott zselatint. A túrót, a narancshéjjal, joghurttal és a habbá vert tejszínnel összekeverjük. Egy keveset kivéve a krémből összekeverjük a zselatinos tejes sziruppal és hozzáadjuk a krém másik feléhez (gyorsan el kell keverni, hogy ne csomósodjon meg a zselatin). A túrós réteget a megsült kihűlt alapra öntjük és behelyezzük egy negyed órára a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon, majd ezután kanalazzuk rá a csomagolás alapján elkészített és langyosra hűlt tortazselét. Fogyasztás előtt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss