Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos libaleves libatepertős maceszgombóccal

MME MME
> 90 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: 1. A libacombot megtisztítjuk, a bőrét és a zsírját leszedjük, és a sütőben szépen lassan ropogósra kisütjük kb. 140 fokon. Leszűrjük, kihűtjük, ledaráljuk (ezt tesszük a maceszgombócba).

2. A pászkát apróra daráljuk, összekeverjük a hozzávalókkal úgy, hogy tejbegríz sűrűségű legyen. Pihentetjük kb. 1 órát. Közben elkészítjük a levest.

3. A libahúst levágjuk a csontról, összekockázzuk. A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rádobjuk a libahúst, és tovább pirítjuk. Ha elforrta a levét, hozzátesszük a kockázott zöldségeket, és felengedjük a fehérborral, húslével, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Narancsos mustárral ízesítjük.

4. A masszából kis gombócokat formázunk, belefőzzük a levesbe.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket, recepteket a Mesterkurzus blogban találtok! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss