Elkészítés: Az elkészítési utasításnak megfelelően a zselatin felét elkészítjük. 1 narancs levét kipréseljük. A narancslevet először a narancslikőrrel, majd a zselatinnal összekeverjük. 4 előhűtött formába beletöltjük a narancskrémet, majd visszatesszük a formákat a hűtőbe.
Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A vaníliarudat és a tejszínt egy edényben a cukorral forró gőz fölött kb. 5 percig kevergetve főzzük. Kivesszük a vaníliát, és a mascarponét azonnal a meleg krémhez keverjük. Majd a maradék zselatint a krémhez adjuk, és az egészet kicsit hűlni hagyjuk. Csak ezután, de még folyékony állapotban a már megszilárdult narancském-rétegre öntjük.
Kb. 3 órát hűtjük, amíg az egész megszilárdul. A maradék narancsot és a megmosott földiepret felszeleteljük.
A krémet kivesszük a hűtőből, és a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen kijöjjön a formából a krém. A tányért a narancs és földieper szeletekkel díszítjük. A krémet csokoládédarabokkal és mentalevéllel szervírozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre