Elkészítés: A liszteket a sütőporral összevegyítjük. A tojásokat a cukorral és csipet sóval 8-10 perc alatt habosra keverjük gépi habverővel. Ezután hozzákeverjük az olajat, a narancs- és citromlevet is. A masszába keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
Egy 20 ×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé letakarjuk a tetejét, hogy meg ne égjen!
Tűpróba!
Közben a mázhoz valókat a lekvár kivételével kikeverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon a cukor benne, ez kb. 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztát porcukorral hintett tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, így az alsó fele kerül felülre, ez teljesen sima felületű. A forró tésztára öntjük a mázat, két evőkanálnyit hagyunk belőle, majd elsimítjuk a sütemény tetején a fehér mázat. A 2 evőkanál félretett fehér mázhoz keverjük a lekvárt, és a fehér mázra csurgatjuk ide-oda, majd egy kés segítségével belefésüljük a fehér mázba.
Mire a sütemény kihűl, a máz is megköt. Máris szeletelhetjük! Jó étvágyat hozzá!