Elkészítés: Az élesztőt kis cukorral felfuttatom egy kevés tejben. A cukrot kikeverem a kissé megolvasztott vajjal és a csipet sóval, majd hozzáadom a tojásokat is. Jöhet az élesztő, a joghurt és a lisztek. Ha ezeket jól összedolgozom, már nem kell hozzá sok folyadék: én már csak szörppel öntöttem fel picit, de abból sem kellett sok. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, hozzáadhatjuk a narancshéjat is. Letakarva kelesztjük, míg duplájára nem kel a tészta. (Én egy éjszakára hidegre tettem.)
A megkelt tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, és 200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órán át.
Mikor elkészült, kissé megbarnul - ennyi idő alatt óhatatlanul. De a baracklekvár csodákat tesz! Kenjük körbe vele, és a kéreg hamarosan édes lesz és puha. Tálalás előtt meghinthetjük mandulapehellyel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!