Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kelt kuglóf

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fehérliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 6 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 4 dkg élesztő
  • cukrozott narancshéjdarabok (2-3 evőkanál)
  • 1 dl joghurt
  • narancsszörp
  • tej
  • A tetejére:
  • baracklekvár
  • mandulapehely

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kis cukorral felfuttatom egy kevés tejben. A cukrot kikeverem a kissé megolvasztott vajjal és a csipet sóval, majd hozzáadom a tojásokat is. Jöhet az élesztő, a joghurt és a lisztek. Ha ezeket jól összedolgozom, már nem kell hozzá sok folyadék: én már csak szörppel öntöttem fel picit, de abból sem kellett sok. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, hozzáadhatjuk a narancshéjat is. Letakarva kelesztjük, míg duplájára nem kel a tészta. (Én egy éjszakára hidegre tettem.)

A megkelt tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, és 200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órán át.

Mikor elkészült, kissé megbarnul - ennyi idő alatt óhatatlanul. De a baracklekvár csodákat tesz! Kenjük körbe vele, és a kéreg hamarosan édes lesz és puha. Tálalás előtt meghinthetjük mandulapehellyel.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss