Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kalácspuding

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg szikkadt kalács
  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 1/2 tk fahéj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db narancs

Elkészítés

  1. Kis lábosban 15 dkg cukrot karamellizálunk. Tűzálló tálba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. 
  2. A tejet összeturmixoljuk a fahéjjal, a megmaradt cukorral és a tojásokkal. A narancsok héját belereszeljük. A kalácsot falatnyi darabokra tördeljük, majd meglocsoljuk a tejes keverékkel, és 1 órán keresztül pihentetjük.
  3. A tejes kalácsot a karamelles tálba tesszük, és a 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 

Megjegyzés

+ 1 recept: Vaníliás szilvamártás
Vágjunk félbe és magozzunk ki 50 dkg szilvát. Forrósítsunk fel 2 ek mézet. Adjuk hozzá a szilvát, 1 rúd vanília kikapart magjait, néhány ek cukrot és 0,5 dl szilvapálinkát, és főzzük 10 percig. Csészékben kínáljuk a kalácspudinghoz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss