Narancsos kalácspuding

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Kis lábosban 15 dkg cukrot karamellizálunk. Tűzálló tálba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. 
    2. A tejet összeturmixoljuk a fahéjjal, a megmaradt cukorral és a tojásokkal. A narancsok héját belereszeljük. A kalácsot falatnyi darabokra tördeljük, majd meglocsoljuk a tejes keverékkel, és 1 órán keresztül pihentetjük.
    3. A tejes kalácsot a karamelles tálba tesszük, és a 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 

    Megjegyzés

    + 1 recept: Vaníliás szilvamártás
    Vágjunk félbe és magozzunk ki 50 dkg szilvát. Forrósítsunk fel 2 ek mézet. Adjuk hozzá a szilvát, 1 rúd vanília kikapart magjait, néhány ek cukrot és 0,5 dl szilvapálinkát, és főzzük 10 percig. Csészékben kínáljuk a kalácspudinghoz. - MME

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss