Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kalács

MME MME
2 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a sütőporos lisztet, majd a puha vajat, a narancs lereszelt héját és a levét. Ebbe lazán beleforgatjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Őzgerinc- vagy koszorúformába öntjük, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e. Rácson hagyjuk kihűlni. A cukormázhoz a porcukro elkeverjük narancslével, bevonjuk a kalácsot, majd narancshéjjal díszítjük.

Megjegyzés

Finom, illatos karácsonyi sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss