Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kalács

MME MME
2 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 22 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7 dkg lágy vaj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • pici só
  • A cukormázhoz:
  • 12 dkg porcukor
  • narancslé

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a sütőporos lisztet, majd a puha vajat, a narancs lereszelt héját és a levét. Ebbe lazán beleforgatjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Őzgerinc- vagy koszorúformába öntjük, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e. Rácson hagyjuk kihűlni. A cukormázhoz a porcukro elkeverjük narancslével, bevonjuk a kalácsot, majd narancshéjjal díszítjük.

Megjegyzés

Finom, illatos karácsonyi sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss