Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellhez – amit akár előző nap is elkészíthetünk – előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját.
  2. A kisült zsírt leöntjük. Bőrös felével felfelé tepsire helyezzük, a tetejét meghintjük frissen reszelt narancshéjjal. A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15–16 percig sütjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínűre elkészíteni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük, de használhatjuk hidegen is, ebben az esetben, amikor kihűlt, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  3. A gránátalmát kimagozzuk, kifilézzük a narancsot. A narancslét, amely megmarad, nem dobjuk ki, majd az öntethez fogjuk felhasználni.
  4. A salátához kikeverjük az öntetet: a balzsamecethez adjuk a mézet és a reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olívaolajat és a narancslevet, amely összegyűlt a narancs filézése alatt. Végül összeforgatjuk a rukkolával.
  5. A saláta tetejét megszórjuk a gránátalmával és a kifilézett naranccsal, majd ráhelyezzük a vékonyra szeletelt kacsamellet.

    ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAL >>> 

    Még több recept kacsamellel >>> 

    ISTENI FOGÁSOK KACSÁBÓL - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN! >>>

Megjegyzés

Csodálatos étel húsvétra! - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss