Elkészítés: A kacsát vajon megpirítjuk, közben barnasörrel locsoljuk. A narancsokat megpucoljuk, gerezdjeire bontjuk, és a gerezdeket félbevágjuk. A kacsát megsózzuk és 2 narancsnak megfelelö szeletet és héjat hozzáteszünk, majd letakarva kis lángon tovább sütjük. A maradék narancshéjat apróra vágjuk, forró vízben 3 percig főzzük. Mikor a kacsa kész, a zsírt kimerjük alóla. A főtt narancshéjat, egy narancs levét, a baracklikőrt és a cukrot összekeverjük, majd felfőzzük. A kész kacsát egy tálba rakjuk, a szósszal leöntjük. Petrezselyemmel, esetleg narancshéjdarabokkal tálaljuk. Köretként párolt zöldséget és rizst kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre