Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos pulykacomb, baconös zöldbabbal és krumplipürével

120 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A pulykacombot előző este alaposan bemasszírozzuk sóval, borssal, olívaolajjal.
  2. Sütés előtt felmelegítjük a lekvárt, hozzáöntjük a likőrt, egyet forralunk rajta. Ezzel a narancsos szósszal bekenjük a combot, és beborítjuk zsálylevelekkel. A narancsokat megmossuk, megszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A pulykamellre pakoljuk azokat szépen sorban, fogpiszkálóval odatűzzük.
  3. Egy nagy, mély sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a narancsos húst, ha maradt szószunk elkeverjük 2 dl vízzel és a hús alá öntjük, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben először lefedve sütjük 1,5 órát, majd fólia nélkül pirítjuk még 30 percet. A húst szeletelés előtt pihentetjük.
  4. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, és gőzpárolóban 8-10 perc alatt megpároljuk. Néhány darabot összefogunk és baconszelettel középen áttekerjük. Az így kapott csokrokat tepsire rendezzük, és a hús mellett 20 perc alatt készre sütjük.

MÉG TÖBB ISTENI PULYKÁS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek