Mindmegette.hu
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Itt van Putyin legújabb válasza a Nyugatnak
Az ukrán hírszerzés állítja: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen
Menekítik az embereket: apa és lánya veszett oda a lakástűzben
Hamarosan százezreket érintő törvénymódosításról vitáznak az Országgyűlésben
Nagyot változott Szabó Zsófi megjelenése a szakítás óta. Shane-nek tuti nem tetszik
Északra tart a forint, mert az euró is, Kínában az oka
Kegyetlen módon végzett apjával a barcsi férfi
Igaz történetek: a poltergeist jelenség
Íme a 12 legjobb bodzaszörp recept + 5 tipp, hogy tökéletes legyen!
Napi praktika: így lesz igazán finom és krémes a gyümölcsleves
Ezzel a trükkel teheted újra folyóssá a besűrűsödött, kristályos mézet
Megújult lakás pillanatok alatt, fillérekből? Lehetséges!
Recept
MME
Cikk
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a gyümölcsleves.
Recept válogatás
Szörp, palacsinta, fánk, leves és muffin - mind bodzával! Mivel most szezonja van, virágzik, egy séta vagy kirándulás alatt szedhetünk belőle egy nagy csokorral és máris készülhet a finomság! Nektek melyik a kedvenc bodzás desszertetek?
SÁNDOR ADRIENN
A méz rendszeres fogyasztása számos jótékony hatással jár. Magas antioxidánstartalma és finom íze kedvelt édesítőszerré teszi. Egy dolog lehet bosszantó a mézfogyasztók számára: a kristályosodás. Ha te is jártál már így, reméljük, nem dobtad ki a mézet: ez a folyamat ugyanis teljesen normális és nem jelenti azt, hogy a méz megromlott.
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza: a virágából készült szörpöt mindenki ismeri és szereti. Nem éri meg boltban venni, hiszen ennél egyszerűbben elkészíthető és olcsóbb szirup aligha létezik. Máris mutatunk jópár kipróbált, tökéletesen működő bodzaszörp receptet, és súgunk néhány tippet, hogy a lehető legfinomabb legyen a végeredmény!
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Rozsnyai Gabriella
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ha feldobnád valamivel a hagyományos verziót, süss csíkos palacsintát, videón mutatjuk, hogyan.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.