Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos gesztenyegolyók

5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg fűszeres, omlós keksz (spekulatius)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg aprított, kandírozott narancshéj
  • 1/2 dl frissen facsart narancslé
  • A hempergetéshez:
  • ízlés szerint enyhén pirított, kissé összetört hámozott mandulaszelet, cukrozatlan kakaópor, csokoládélapocska vegyesen
  • A díszítéshez:
  • koktélcseresznye, marcipánlevélke – el is maradhat

Elkészítés

Elkészítés: A mélyhűtött gesztenyemasszát felengedtem. A kekszet néhány határozott húsklopfolóval mért csapással porrá zúztam. 1 nagyobb narancs levét kipréseltem.

A gesztenyéhez reszeltem a vajat, majd a narancslével, narancshéjjal, kekszzúzalékkal alaposan elkevertem. Frissen tartó fóliával lefedve 1 órára betettem a hűtőszekrénybe dermedni, hogy aztán jól formázható legyen.

Közben a mandulát zsiradék nélkül, serpenyőben világosra pirítottam, kissé összetörtem, mélytányérba kanalaztam. A kakaóport egy másik tányérba szitáltam, a csokoládélapokat beleszórtam egy harmadik tányérba.

A már megdermedt narancsos gesztenyemasszából kis diónyi darabokat csíptem le, nedves kézzel golyóvá formáltam, és meghempergettem az előkészített mandulában, egy következő adagot a kakaóporban, míg a harmadikat a csokoládélapokban.
Kis bonbonpapírba rakosgattam az elkészült golyókat, koktélcseresznyével és marcipánlevéllel dekoráltam.

Legalább 1 órát mindenképp érdemes hűtőben pihentetni, és csak ezt követően tálalni.

Megjegyzés

Felturbózható még némi narancslikőrrel is, de ha gyerekeknek vagy alkoholt nem fogyasztó felnőtteknek készül, ezt nyugodtan elhagyhatjuk. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss