Elkészítés: A tojásfehérjéből közepesen lágy habot verünk a cukor felével. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral. Először csak meglazítjuk a sárgáját, majd az egész fehérjét hozzákeverjük. Rászitáljuk 3 részletben a lisztet, és óvatosan összekeverjük. 26 cm-es tortaformába tesszük, 160 fokon 45 percig sütjük. Melegen lefordítjuk egy papírra, és ha kihűlt, csak akkor szedjük ki. 4 lapra vágjuk.
80 fokra felmelegítjük a tejszínt, és feloldjuk benne a fehér csokoládét. 9 fokosra hűtjük. Érdemes előző nap megcsinálni, hogy legyen ideje a csokoládénak kikristályosodni.
Szintén előző nap a narancsot lepréseljük. Leve és a húsa is kell. A belső hártyák lehetőleg ne kerüljenek bele. Feloldjuk a cukrot, a szegfűszeget, citromot, és külön veszünk egy kevés gyümölcsöt, abban elkeverjük csomómentesen a keményítőt. A gyümölcsöt felforraljuk, és ha meleg, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a keményítőt. Egyet buggyantunk. Alaposan elkeverjük, és szintén kihűtjük.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Alaposan kikeverjük. A lehűlt tejszínt kihabosítjuk, és a 2/3 részét hozzáadjuk a túróhoz. A maradékot díszítésre használjuk.
Betöltés: a zselét és a fehér krémet külön-külön habzsákba töltjük. A lapokra köröket húzunk felváltva a két zsákból. Így egy fehér és egy narancs csík esik egymás mellé. Felvágásnál kis kockák lesznek majd láthatók. Kívül krémmel vagy tejszínhabbal díszítjük.