Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-fahéjas macaron

90 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • A narancsos-fahéjas krémhez:
  • 15 dkg tejszín
  • 15 dkg fehércsoki
  • 3 dkg vaj
  • narancsaroma
  • 1 mk fahéj
  • A macaronhoz:
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 21 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 dkg kristálycukor
  • piros ételfesték

Elkészítés

  1. A narancsos-fahéjas krémhez felforraljuk a tejszínt, beledabaroljuk a fehércsokit és a vajat. Mikor felolvadtak jól elkeverjük, és megvárjuk amíg kihűl. Hozzáadjuk a narancsaromát és a fahéjat. Lefedjük celofánnal és betesszük a hűtőbe, hogy stabil krémmé hűlt ki.
  2. A macaronhoz a mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük, ha kissé darabosnak találjuk átdaráljuk őket egyben, hogy biztosan sima felületű macaronokat kapjunk. A tojásfehérjét habverővel felverjük és közben apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
  3. Ha színes macaront készítünk ételszínezőt keverünk hozzá hablapáttal, vigyázzunk rá, ne törjük össze! Amint ezzel megvagyunk, adagokban keverjük a habhoz a mandulás-porcukrot, addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, és kinyomjuk a macaron korongokat. Szilikonformát vagy szilikonos sütőpapírt használjunk. 15 percig hagyjuk pihenni a macaronokat, majd 150 fokon alul-felül funkcióval megsütjük. Ha kihűltek, és a krém is elérte a megfelelő állagot, megtöltjük őket és dekoráljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss