A narancsos-fahéjas krémhez felforraljuk a tejszínt, beledabaroljuk a fehércsokit és a vajat. Mikor felolvadtak jól elkeverjük, és megvárjuk amíg kihűl. Hozzáadjuk a narancsaromát és a fahéjat. Lefedjük celofánnal és betesszük a hűtőbe, hogy stabil krémmé hűlt ki.
A macaronhoz a mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük, ha kissé darabosnak találjuk átdaráljuk őket egyben, hogy biztosan sima felületű macaronokat kapjunk. A tojásfehérjét habverővel felverjük és közben apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
Ha színes macaront készítünk ételszínezőt keverünk hozzá hablapáttal, vigyázzunk rá, ne törjük össze! Amint ezzel megvagyunk, adagokban keverjük a habhoz a mandulás-porcukrot, addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk.
A tésztát habzsákba töltjük, és kinyomjuk a macaron korongokat. Szilikonformát vagy szilikonos sütőpapírt használjunk. 15 percig hagyjuk pihenni a macaronokat, majd 150 fokon alul-felül funkcióval megsütjük. Ha kihűltek, és a krém is elérte a megfelelő állagot, megtöltjük őket és dekoráljuk.