hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-fahéjas császármorzsa

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 dl tej
  • 9 púpos evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1-2 kiskanál fahéj
  • 4 tojás
  • 1 közepes narancs héja
  • vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 10 dkg vaj
  • A tetejére:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a tejhez folyamatosan adagolom a lisztet, és csomómentesre keverem. A tojások sárgáját egyenként adagolom hozzá, valamint a cukrok felét. A végén megy bele az olvasztott vaj, a fahéj és a narancs reszelt héja.

Egy másik tálban a tojások fehérjét csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. Óvatosan elkeverem a tejes masszában a fehérjehabot.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tepsibe belecsipegetem a zsiradékot, és a sütőben felhevítem. Arra öntöm majd rá a masszát. 12-15 perc alatt világosra sütöm. Tűpróba! Egy spatulával kis darabokra vágom a tésztát, s visszateszem még 20 percig sülni.

Porcukorral és lekvárral kiváló langyosan és kihűlve is. Mazsolával is nagyon finom, azt a végén adom hozzá, de elhagyható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss