hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-étcsokis zabkeksz

MME MME
25 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A narancsos-étcsokis zabkeksz elkészítéséhez a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt és az útifűmaghéjat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott étcsokoládét.
  2. A vajat megolvasztjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne melegítsük fel túlságosan. A tojást hozzáadjuk a langyos vajhoz, és villával felverjük. (Vigyázzunk, ha a vaj túl meleg, összekapja a tojást!) Végül elkeverjük benne a lereszelt narancshéjat is.
  3. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, egy ragacsos masszát kapunk, amiből evőkanállal golyókat formálunk. A zabkekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A tetejüket kicsit lelapítjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes narancsos csokis zabkeksz:



Megjegyzés

Kb. 20 darab keksz készül a megadott mennyiségből. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss