A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, a húst először a bőrös, majd a másik felén hirtelen megpirítjuk. Hőálló tálba átrakjuk, és ráöntjük az olajat.
Felforrósított sütőben tovább pirítjuk kb. 20-25 percig, félidőben megfordítjuk. Meglocsoljuk 2-3 narancs levével, alufóliával lazán letakarjuk. Alacsony hőfokon (150 fok), puhára pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a húsokat megszórjuk a cukorral (vagy mézzel) és ropogósra sütjük.
A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szőlőszemekkel és a paradicsommal együtt puhára pároljuk.
A tálból kiszedjük a húsokat, a felesleges zsíradék nagy részét leöntjük. A maradék zsíradékhoz adjuk a leveskockát, kevés barna cukrot, és 1-2 ek víz hozzáadásával felforraljuk, majd besürítjük.
A családom nagyon szereti a kacsahúst, amelyet változatossá tehetünk a különböző köretekkel. A zöldséges és gyümölcsös köret is kitűnően illik hozzá. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!