Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos és zöldséges kacsasült

120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, a húst először a bőrös, majd a másik felén hirtelen megpirítjuk. Hőálló tálba átrakjuk, és ráöntjük az olajat.
  3. Felforrósított sütőben tovább pirítjuk kb. 20-25 percig, félidőben megfordítjuk. Meglocsoljuk 2-3 narancs levével, alufóliával lazán letakarjuk. Alacsony hőfokon (150 fok), puhára pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a húsokat megszórjuk a cukorral (vagy mézzel) és ropogósra sütjük.
  4. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szőlőszemekkel és a paradicsommal együtt puhára pároljuk.
  5. A tálból kiszedjük a húsokat, a felesleges zsíradék nagy részét leöntjük. A maradék zsíradékhoz adjuk a leveskockát, kevés barna cukrot, és 1-2 ek víz hozzáadásával felforraljuk, majd besürítjük.

Megjegyzés

A családom nagyon szereti a kacsahúst, amelyet változatossá tehetünk a különböző köretekkel. A zöldséges és gyümölcsös köret is kitűnően illik hozzá. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss