Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-diós mascarponés süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • pici só
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krém
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 db narancs leve és héja
  • őrölt fahéj
  • rumaroma
  • kevés víz
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához most nem választom szét a tojásokat, hanem egy nagyobb tálba ütöm, és a cukorral, pici tejjel jó 10 percig keverem géppel. Ezután hozzáadom a száraz anyagokat: diót, kakaóport, lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, lehúzom a papírról, és 3 felé vágom.

A krémhez a darált diót egy kevés vízzel és cukorral felmelegítem addig, hogy a cukor elolvadjon, ízesítem rumaromával és fahéjjal, majd hagyom kihűlni. Belereszelem a narancshéjat és belefacsarom a levét is.

A tejszínt felverem a habfixálóval kemény habbá, egy másik tálban a mascarponét, a diós krémet és a felvert tejszínt összekeverem, hozzáadom a zselatin fixet, és géppel még habosítok rajta, készen is van.

A lapokat megkenem a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, majd kevés darált dióval meghintem.

Hirtelen támadt ötlet: cukrot olvasztok egy kevéske olajjal, amikor szép világosbarna, akkor a vékonyra vágott narancsszeletekre csurgatom az olvadt cukrot, és ezt kínálom majd a süti mellé, a maradékot egy zsírpapírra csepegtetem, és ezt is a tetejére teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss