Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap friss vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de használhatunk konzerv csicseriborsót is. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük, leszűrjük.

A datolyát kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A narancsot kifilézzük, a maradék levét egy tálba nyomjuk, adunk hozzá 1 dl narancslevet, az olívaolajat, felaprított snidlinget, az apróra kockázott paradicsomot és a szezámpürét. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a csicseriborsót és anarancsfilét.

A karfiolrózsákat tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a csicseris keveréket. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek