Elkészítés: A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap friss vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de használhatunk konzerv csicseriborsót is. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük, leszűrjük.
A datolyát kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A narancsot kifilézzük, a maradék levét egy tálba nyomjuk, adunk hozzá 1 dl narancslevet, az olívaolajat, felaprított snidlinget, az apróra kockázott paradicsomot és a szezámpürét. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a csicseriborsót és anarancsfilét.
A karfiolrózsákat tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a csicseris keveréket. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre