Elkészítés: A tejet a vajjal, a cukorral, a csipet sóval, a reszelt narancshéjjal és a vaníliás cukorral együtt egy edényben felforraljuk. A búzadarát folyamatos keverés közben a fortyogó tejhez adjuk. A daramasszához hozzáadjuk a mazsolát vagy/és a szárított sárgabarackot, és kis lángon kb. 10 percig főzzük. A masszát picit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a 2 tojást és a tojássárgát, jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
Egy fazékban vizet forralunk pici sóval, és a kihűlt masszából 2 hideg vízbe mártott kanál segítségével tojásokat formázunk, és a forró vízben kb. 15-20 percig főzzük. Tálalás előtt fahéjjal és porcukorral meghintjük. Én narancs- vagy gyümölcssaláta mellé is kiválónak tartom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre