hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csokoládétorta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 nagy narancs
  • 4 evőkanál porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • A díszítéshez:
  • narancs
  • étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a kakaós és sütőporos lisztet hozzákeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a lisztes-tojásos masszához, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral kibélelt kb. 15 cm átmérőjű formába öntöm, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm.

A krémhez 3 dl tejet felforralok, a maradék tejjel a 2 csomag pudingport, a kakaópor és a porcukrot elkeverem, majd a felforralt tejhez öntöm, pudinggá főzöm. Még a meleg krémbe rakom az étcsokit, belereszelem a narancs héját, a narancs levét belefacsarom. Miután kihűlt a krém, a vajjal együtt habosra keverem.

Miután kihűlt a piskóta, 3 vagy 5 részre vágom, és megtöltöm a krémmel, majd étcsokival és naranccsal díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss