Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokoládés torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós kakaós tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg cukor
  • kevés hideg víz, ha szükséges
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 5 db nagyobb narancs leve (2,5 dl összesen)
  • 2 dl sűrű tejszín (30%-os)
  • 4 db tojás felverve
  • 8,5 dkg cukor
  • 1 db kezeletlen narancs héja
  • A csokoládéöntethez:
  • 8,5 g étcsokoládé (70%-os)
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál juharszirup

Elkészítés

Elkészítés: Az omlós tészta alapanyagait dolgozzuk össze. Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, sütőpapírral terítsük le, öntsünk bele sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük további 15 percig. Akkor jó,ha már száraznak tűnik a tészta.

Közben facsarjuk ki a narancsok levét, szűrjük le, 2,5 dl mennyiséget öntsünk egy vastagfalú edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel. Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd fokozatosan, egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet. Közepes hőfokon keverve főzzük 5 percig, míg annyira besűrűsödik hogy bevonja egy kanál hátát. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját, és öntsük a krémet a tésztára.

Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára, míg a krém megderemed.

Azétcsokoládét olvasszuk fel a tejszínnel, keverjük hozzá a juharszirupat, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon. Tegyük vissza a hűtőbe, míg ez is megderemed. A maradék csokiszószt a hideg pite mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Ezzel a tortával köszöntöttem a tavasz első napját. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss