Elkészítés: Az omlós tészta alapanyagait dolgozzuk össze. Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, sütőpapírral terítsük le, öntsünk bele sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük további 15 percig. Akkor jó,ha már száraznak tűnik a tészta.
Közben facsarjuk ki a narancsok levét, szűrjük le, 2,5 dl mennyiséget öntsünk egy vastagfalú edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel. Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd fokozatosan, egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet. Közepes hőfokon keverve főzzük 5 percig, míg annyira besűrűsödik hogy bevonja egy kanál hátát. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját, és öntsük a krémet a tésztára.
Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára, míg a krém megderemed.
Azétcsokoládét olvasszuk fel a tejszínnel, keverjük hozzá a juharszirupat, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon. Tegyük vissza a hűtőbe, míg ez is megderemed. A maradék csokiszószt a hideg pite mellé kínáljuk.