Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokis kalács

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval, és a tojásos masszához keverjük. A végén hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját és a rumot, és krémmé keverjük.
  2. Kivajazunk és liszttel meghintünk egy nagyobb gyümölcskenyérformát, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Míg hűl a sütemény, addig a csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat. A kihűlt kalácsot hosszában 6 szeletre felvágjuk és a szeleteket megkenjük az olvasztott csokoládéval. A kalácsot az eredeti formájára visszaállítjuk, és a maradék csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét. Ráreszelünk egy kevés narancshéjat, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen. 

Megjegyzés

Finom kevert sütemény ünnepi külsővel. - illelány

Ezek is érdekelhetnek

Friss