Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokis isler

MME MME
40 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az isler elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal és a sóval, majd a tojássárgákat is hozzáadva tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal. A cipót folpackba csomagoljuk, és a hűtőben lehűtjük.
  2. Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kerek lapokat, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A habtejszínt felforraljuk, és az étcsoki kockákra öntjük. Elkeverjük, ganache-t készítünk belőle, majd a hűtőben kihűtjük.
  4. A kihűlt linzerkorongokat megkenjük a ganache-zsal és narancslekvárral összeragasztjuk.
  5. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az étolajjal lazítjuk, és egyneművé keverjük. A linzerek tetejét megmártjuk a csokifürdőben és kandírozott narancshéjjal díszítjük őket.

Nézd meg videón, hogy készül a narancsos-csokis isler:

Ezek is érdekelhetnek

Friss