Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csokimousse karamellizált dióval

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét (az összeset !) pedig kemény habbá verjük.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat.

Üvegpoharakba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve kellő állagú legyen (lehetőség szerint néhány órát álljon a hűtőben).

A diót durvára aprítjuk, egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy sütőpaprírra kiöntjük. A serpenyőt tisztára törölve ugyanebben kevés karamellt készítünk cukorból és egy korty vízből. A folyékony karamellt a dióra csurgatjuk. Hagyjuk kidermedni, majd késsel vagy darálóval aprítjuk.

A zöldalmát apró kokákra vágjuk – héjával együtt!

Fogyasztás előtt a mousse tetéjét megszórjuk a friss zöldalmával és a dióval.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss