Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-csokikrémes torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a vaníliás cukorral, az olajjal és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd papírral bélelt tortaformában alacsony lángon kisütjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt. Ezzel ez a krém kész.

A narancsos krémhez a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krémet kapunk.

A tésztát 3 lapba vágjuk, majd a lapokat csokikrémmel, ezután narancskrémmel megkenjük, a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Az oldalára mandulaforgácsot hintünk, a tetejét naranccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss